Смяна на парола

Зареждане На Карта
Гости
Възрастни
Над 13 годишна възраст
0
Деца
От 2 до 12 годишна възраст
0
Бебета
Под 2 годишна възраст
0
Затвори

0 лв. до 2,500 лв.

Параметри за търсене

Почивка в ски хотел в Банско!?

През последното десетилетие Банско бързо се издигна до върха на класацията за гранд почивки в ски хотели. Курортът, който се намира в подножието на Пирин планина, разполага с повече от 70 километра ски писти, което го прави чудесно място както за начинаещи, така и за опитни скиори.

В Банско ли са най-добрите ски хотели в България?

Както споменахме, Банско разполага със ски писти от всяко ниво на трудност, вариращо от удобни за начинаещи сини писти до трудни черни писти. Освен това курортът е дом на най-дългата писта в България, която е дълга повече от 6 километра, пълна с красиви гледки към Пирин планина. Има и няколко извънпистови маршрута за тези, които търсят по-екстремно преживяване.

Ски сезонът в града обикновено продължава от декември до април, а в курортът пада средно 9 метра снежна покривка всяка година. Също така при не толково добри условия, над 50 снежни оръдия гарантират, че пистите са в отлична форма.

Забележителности в град Банско

Освен ски хотели, Банско има и други дейности през зимата освен карането на ски. За едно наистина уникално изживяване, курортът предлага и сноуборд, снегоходки и дори шейна дърпана от кучета. За тези, които търсят по-спокойна гранд почивка, има и няколко писти за ски бягане.

Курортът разполага с редица спа съоръжения, където можете да се отпуснете и възстановите след напрегнат ден прекаран на пистите. Има множество заведения, където можете да вкусите от традиционна българска кухня за района, пийнете от местните напитки и да се насладите на традиционните танци и музика.

В заключение, Банско е фантастичен ски курорт с прекрасни писти и атмосфера. Банско предлага както вълнуващи ски пътувания, така и спокойни за отдих къщи за гости, така че да има по нещо за всеки. Можете да избирате от различни приключения, така че със сигурност да си прекарате добре!